BCNegra 2014 en La Bobila

Biblioteca la Bòbila

fons especial de gènere negre i policíac

http://bobila.blogspot.com

 

 

BCNegra 2014

Nova sessió del club de lectura crims.cat!

Vols participar en la propera sessió del club de lectura crims.cat?

 

El 12 de febrer, a les 19 h. comentarem la novel·la

Lluny d’aquí, de Jaume Benavente

Amb la participació de l’autor.

 

Si has llegit el llibre, vine i participa en el club de lectura crims.cat

Si no l’has llegit, corre a la Bòbila a cercar-ne un exemplar

Vine a la Bòbila a conèixer Jaume Benavente

 No t’ho perdis, seria un crim!

 

crims.cat

 

 

 

 

Lluny d’aquí, de Jaume Benavente

En Tomàs Darné, el protagonista d’aquesta novel·la, ho havia perdut tot o gairebé… Un d’aquells homes interiorment estripats per culpa de les circumstàncies i que se situa gairebé als extrems de la condició humana. Però ja se sap que quan una cosa no va bé encara pot empitjorar: l’assassinat d’un bon amic del seu pare —amb un futur ben poc aclaridor— el durà, ocasionalment, a investigar la possible causa d’una mort plena d’enigmes i de secrets de tota mena, al barri barceloní d’Horta, un escenari inèdit dins del gènere. Una novel·la d’intriga que examina miratges i realitats massa humanes, que ens trasllada al Brasil i a la paradisíaca Madeira, perquè, en ocasions, només Lluny d’aquí podem trobar la salvació.

Jaume Benavente (Barcelona, 1958) és llicenciat en Belles Arts i ha treballat com a dibuixant, auxiliar de biblioteques, documentalista i conservador de museus. És autor d’una quinzena de títols, entre els quals destaquen les novel·les i els dietaris de viatges, i ha estat guardonat amb diversos premis literaris. Dins del gènere negre i policíac cal esmentar la publicació de El quadern de Nicolaas Kleen (2010), l’inici d’una sèrie de narrativa negra al voltant del personatge de la inspectora de policia holandesa Marja Batelaar i que té per escenari principal la ciutat d’Amsterdam i alhora el paisatge europeu.

http://crims.cat/cat/coleccio/5/Lluny-d-aqui.html

 

Qui és Jaume Benavente?

Jaume Benavente. (Barcelona, 1958) Escriptor català, autor d’una quinzena de llibres. Durant la seva primera infantesa va viure al Brasil, on havia emigrat la seva família. Llicenciat en Belles Arts, ha treballat com a dibuixant, auxiliar de biblioteques, documentalista i conservador de museus, entre altres oficis. Actualment, viu a Barcelona. Considerat un autor creador d’atmosferes, d’un cert nomadisme, té un marcat accent existencial, de reflexió moral i amb un gran interès pel viatge literari. Ja siguin novel·les, relats, dietaris de viatges o novel·les juvenils, la seva obra integra un corpus únic, amb variacions al voltant dels temes que apareixen al seu imaginari: la recerca d’un lloc al món, la lluita contra l’adversitat, la trobada o confrontació entre la Història i l’existència individual, l’elaboració o creació d’un paisatge a partir de la percepció de qui l’habita o qui hi transita, el pas del temps, la frontera entre ficció i realitat, el viatge com a experiència catàrquica i la melangia com a una forma de vida.

Després de la publicació del seus primers llibres, El factor climàtic (1990) i Vides invisibles (1994), va iniciar un cicle centrat en el món portuguès i atlàntic, amb les novel·les Camps de lava (2000), Masurca de Praia (2001), Llums a la costa (2007) i el dietari de viatges Viatge d’hivern a Madeira (2004). A més a més, va pubicar altres llibres com la novel·la Nocturn de Portbou (2003), el llibre de relats L’ajudant de Kepler (2006) i diferents novel·les juvenils, entre les quals destaca Història d’amor a Sarajevo (2005). El 2010 apareix la novel·la El quadern de Nicolaas Kleen, l’inici d’una sèrie de narrativa negra al voltant del personatge la inspectora de policia holandesa Marja Batelaar i que té per escenari principal la ciutat d’Amsterdam i alhora el paisatge europeu.

Ha guanyat diversos guardons, entre els quals destaca el Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, amb Llums a la costa, el Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil, amb Història d’amor a Sarajevo i el Premi Lleida de Narrativa, amb Viatge d’hivern a Madeira. Diferents llibres seus han estat traduïts a l’espanyol i l’italià.

 

Més informació:

 

Ada Castells entrevista Jaume Benavente (Avui): http://www.traces.uab.es/tracesbd/avui/2011/avui_a2011m4d14p5scultura

Facebook de Jaume Benavente: https://ca-es.facebook.com/jaume.benaventecassanyes

Foto de Jaume Benavente: http://www.nuvol.com/wp-content/uploads/2013/01/Jaume-Benavente-2011.jpg

 

 

Biblioteca la Bòbila

Pl. de la Bòbila, 1

08906 L’Hospitalet

 

Metro: L5 Can Vidalet  |  Trambaix: T1, T2, T3 Ca n’Oliveres  |  Bus: LH2, EP1

 

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s