Andreu Martín guanya el Ciutat d’Alzira

Andreu Martín guanya el Ciutat d’Alzira amb una novel·la negra sobre la crisi i la corrupció

Salvador Macip i Chris Willmott guanyen en divulgació científica,
Eduard Mira en assaig i Antoni Defez en poesia

L’escriptor Andreu Martín és el guanyador del XXV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb Les escopinades dels escarabats. El XIX Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha sigut per a Salvador Macip i Chris Willmott per Jugar a ser déus, el XV Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta l’ha guanyat Eduard Mira perMediterrànies, mentre que el VIII Premi de Poesia Ibn Jafadja ha distingit Antoni Defez per Metralla esparsa. Tal com es va fer públic, el guardonat amb el VIII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira ha sigut Carles Alberola; Vicent Sanhermelando ha merescut el XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil per Esperant la lluna i David Navalón Bernabeu, autor d’El guardià dels cinc secrets, ha estat guardonat amb el XVIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

Els guanyadors de les diverses modalitats han recollit, la nit del divendres 8 de novembre, el trofeu dissenyat per l’artista Manuel Boix, en el tradicional sopar de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.  A aquesta edició s’havien presentat un total de 199 originals, i s’ha repartit entre els guanyadors una dotació global de 65.500 €.

El XXV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, dotat amb 16.000 € per l’ajuntament d’aquesta localitat, ha correspost a Les escopinades dels escarabats, d’Andreu Martín. Aquesta novel·la negra ens endinsa en un escenari de crisi i corrupció que gira al voltant de l’assassinat violent de dos socis d’una assessoria financera. Blanqueig de capitals, periodistes sense escrúpols, escarnis, poderosos corruptes… són alguns dels ingredients d’una trama absorbent i rotundament actual que el mestre de la novel·la negra adoba amb una forta dosi de crítica.

Andreu Martín (Barcelona, 1949) és un referent indiscutible de la novel·la policíaca. Ha rebut premis com el Círculo del Crimen i, en tres ocasions, el Premi Hammet, concedit per l’Associació Internacional d’Escriptors Policíacs. Va guanyar el Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil 2006 amb La nit que Wendy va aprendre a volar, el primer d’una sèrie de novel·les policíaques juvenils que ja compta amb quatre títols.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s