La nostra benvinguda a aquest nou festival

tiana n

Què és Tiana negra?
Tiana negra és el primer festival de novel•la negra catalana. És una iniciativa del periodista i escriptor Sebastià Bennassar i neix am l’objectiu de prestigiar la literatura negra que es fa en la nostra llengua i donar-li un espai on es pugui debatre sobre el gènere. Dos dies plens d’activitats dedicats exclusivament a la literatura negra escrita en català al municipi de Tiana.

Per què un festival de novel•la en català?
Tiana negra es crea amb l’objectiu de dotar la novel•la negra catalana d’un espai propi on pugui tenir visibilitat i reconeixement a tots els nivells, tenint en compte la qualitat dels seus autors i de les seves obres i el seu creixement actual. Tiana Negra vol contribuir a la dignificació i normalització de la llengua catalana i la seva literatura; vol apropar a tots a tots els catalans el coneixement directe de la literatura negra que es fa a casa nostra.
“Pensam que és molt important que es facin festivals culturals -i sobretot literaris, dels quals estem molt mancats- arreu del país, amb la intenció de crear una xarxa estable i vertebradora a través de la cultura, en la qual els municipis hauran de tenir un paper molt destacat.” Sebastià Bennassar.

Per què a Tiana?

Tiana és un municipi amb una gran tradició cultural i literària, obert des de sempre a noves iniciatives creades en aquest àmbit. L’elecció de Tiana com a seu del certamen respon també a la intenció de descentralitzar al màxim el fet cultural de Barcelona i prestigiar la tasca continuada que es realitza en la difusió de la cultura arreu del territori, i especialment amb la política de proximitat dels municipis petits i mitjans.

http://tiananegra.blogspot.com.es/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s